Καραμελώνουμε τις 3 κουτ. σούπας ζάχαρη σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φουντούκια. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφού κρυώσει καλά η καραμέλα, τη σπάμε στο μούλτι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12-15 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
- 50 γρ. αλεύρι
- 85 γρ. φουντούκια
- 3 κουτ. σούπας + 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά (τα ασπράδια τους)
- 1 βανίλια
EKTEΛEΣH
Καραμελώνουμε τις 3 κουτ. σούπας ζάχαρη σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φουντούκια. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφού κρυώσει καλά η καραμέλα, τη σπάμε στο μούλτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα σπασμένα καραμελωμένα φουντούκια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, την ανακατεύουμε με μεταλλικό κουτάλι και με ελαφρές κινήσεις την προσθέτουμε στα στεγνά υλικά έτσι ώστε να μην χάσει τον αέρα της. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζοντας μπισκότα με διάμετρο 4 εκατοστών. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12-15 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Καραμελώνουμε τις 3 κουτ. σούπας ζάχαρη σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φουντούκια. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφού κρυώσει καλά η καραμέλα, τη σπάμε στο μούλτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα σπασμένα καραμελωμένα φουντούκια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, την ανακατεύουμε με μεταλλικό κουτάλι και με ελαφρές κινήσεις την προσθέτουμε στα στεγνά υλικά έτσι ώστε να μην χάσει τον αέρα της. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζοντας μπισκότα με διάμετρο 4 εκατοστών. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου