Υλικά (για 4 άτομα):
- 2 πατάτες
- 300 γρ. σπανάκι
- 20 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα
- φρυγανιά τριμμένη
- αλεύρι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε τις πατάτες και το σπανάκι και τα περνάτε από το μπλέντερ. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το βούτυρο με το αυγό, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα προσθέτετε στον πολτό από τα λαχανικά μαζί με λίγη φρυγανιά τριμμένη. Πλάθετε με το μείγμα μεγάλα «μπιφτέκια», τα ισιώνετε καλά, αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε λάδι. Τα σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου