Συνταγή για σπιτικά τυροπιτάκια με μουστάρδα και τσένταρ.
Υλικά:
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- 142 ml γάλα (άπαχο)
Διαδικασία:
Ζυμώνετε το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ώσπου να σχηματιστούν τρίμματα. Προσθέτετε 75 γρ. τσένταρ, τη μουστάρδα και το γάλα. (Κρατάτε 1 κουταλιά γάλα για αργότερα.) Ανακατεύετε ώσπου να σχηματιστεί μια ελαφριά ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη (όχι πολύ λεπτή) και με έναν κόφτη κόβετε 8 στρογγυλά κομμάτια. Τα τοποθετείτε αραιά σε ένα ρηχό ταψί. Με ένα πινέλο τα περνάτε με λίγο γάλα και τα γαρνίρετε με το υπόλοιπο τυρί. Τα ψήνετε στους 220°C για 10′, ή ώσπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου