Υπάρχουν ορισμένες ημέρες όπου χρειάζεστε κάτι σπέσιαλ για επιδόρπιο - όταν απλά ένα κομμάτι κέικ δεν είναι αρκετό!
Ή μπορεί απλά να θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας αυτές τις γιορτές! Όπως και να'χει η Έμιλυ από το μπλογκ cupcakes and cashmere προτείνει εναλλακτικούς και διασκεδαστικούς τρόπους για να φτιάξετε μία λευκή μους σοκολάτας με εκχύλισμα μέντας, την οποία μπορείτε να σερβίρετε είτε μόνη της είτε πάνω σε σοκολατένια μπολ που φτιάχνουμε με τη βοήθεια ενός... μπαλονιού
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1 ασπράδι αυγού
-1 / 4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
-θρυμματισμένη καραμέλα
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1 ασπράδι αυγού
-1 / 4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
-θρυμματισμένη καραμέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας σε ένα μπολ, και βάλτε αυτό το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα συνεχώς.
Όταν λιώσει καλά, αφήστε το μπολ σε μια κρύα επιφάνεια να κρυώσει λίγο.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ασπράδι αυγού και ανακατέψτε όλα μαζί καλά με σύρμα ή μίξερ. Το μείγμα σας πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό.
Προσθέστε την κρέμα από κρέμα γάλακτος και ασπράδι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να παγώσει λίγο και μετά μοιράστε σε φορμάκια ή σε μπολ σοκολάτας.
Πασπαλίστε με θρυμματισμένη καραμέλα.
Τιπ: Πώς φτιάχνεις τα μπολ από σοκολάτα υγείας
Λιώνεις δύον πλάκες κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ρίχνεις μια κουταλιά από την λιωμένη σοκολάτα πάνω σε ένα μπαλόνι (στην στρογγυλή άκρη του που δεν έχει δέσιμο) το οποίο έχεις βάλει στην κατάψυξη για να είναι κρύο. Η σοκολάτα παγώνει παίρνοντας το σχήμα ενός μπολ! via
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου