«Ελάτε να παίξουμε τρώγοντας»
Βάσω Χουλιάρα, Λάρισα
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο βούτυρο αγελάδας
- 1½ κούπα ζάχαρη
- 1 πακέτο αλεύρι φαρίνα (500 γρ.)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- 1 πορτοκάλι (χυμός)
- 1 κούπα κρύο γάλα
- 5 αβγά
- 2-3 κουταλάκια κακάο (σκόνη)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)
- Λίγοι χοντροκομ. ξηροί καρποί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μίξερ, «χτυπάμε» πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Έπειτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εναλλάξ και σιγά-σιγά για να γίνει το κέικ αφράτο. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο (παχύρευστο και λείο), το χωρίζουμε ισόποσα σε δύο μπολ, κρατώντας την λευκή ζύμη στο ένα, ενώ στο άλλο ρίχνουμε και αναμειγνύουμε 2-3 κουταλάκια κακάο (σκόνη). Έπειτα, αδειάζουμε τα μείγματα σε διαφορετικές μακρόστενες, μεταλλικές φόρμες για κέικ, που έχουμε από πριν βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά ώστε να μην κολλήσουν τα κέικ και να μπορούμε έπειτα να τα συναρμολογήσουμε.
2. Όταν ψηθούν και κρυώσουν τα κέικ, το λευκό και εκείνο με το κακάο, παίρνουμε το καθένα χωριστά και τα κόβουμε σε λωρίδες κάθετες και οριζόντιες. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, χρησιμοποιώντας σαν βάση μια πιατέλα, συναρμολογούμε εναλλάξ κομμάτια-λωρίδες, πότε από το λευκό κέικ και πότε από το κείκ-κακάο, ώστε να σχηματιστεί στο τέλος μια σκακιέρα. Μεταξύ των κομματιών μπορούμε να απλώσουμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα.
3. Όταν ολοκληρώσουμε το κέικ σκάκι, φτιάχνουμε και το γλάσο σοκολάτας με την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Απλά, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα (όχι να βράσει) και την ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ώσπου να λιώσει και να ενωθούν τα υλικά. Όταν κρυώσει ελάχιστα, καλύπτουμε με αυτήν όλο το κέικ, πασπαλίζοντας στο τέλος και με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.
Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 12+ κομμάτια
via
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου