Πριν ακόμα ψυχράνει ο καιρός, ο βασιλικός δίνει άρωμα στη μελιτζάνα και η μοτσαρέλα δένει απαλά τις πεντανόστιμες γεύσεις, με φόντο ένα πιάτο pasta.
Θα χρειαστείτε:
1 κουτί πέννες 500 γρ.
½ φλ. ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες σε μέγεθος κομμένες σε μικρούς κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Ένα κουτί φρέσκο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
Ψιλοκομμένo φρέσκο βασιλικό
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό\
120 γρ. μικρά μπαλάκια μοτσαρέλλας, κομμένα στη μέση
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
1 κουτί πέννες 500 γρ.
½ φλ. ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες σε μέγεθος κομμένες σε μικρούς κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Ένα κουτί φρέσκο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
Ψιλοκομμένo φρέσκο βασιλικό
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό\
120 γρ. μικρά μπαλάκια μοτσαρέλλας, κομμένα στη μέση
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση: Αρχικά, στόχος μας είναι να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες. Γι’αυτό το λόγο τις κόβετε σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος (κατσαρόλα, πλαστική λεκάνη, κλπ). Τις αλατίζετε και γεμίζετε το σκεύος με νερό. Αφήνετε, μάξιμουμ για μισή ώρα. Στη συνέχεια στραγγίζετε σε ένα τρυπητό και τις πιέζετε με τα χέρια για να φύγει το αλατόνερο. Βάζετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τους κύβους της μελιτζάνας. Ανακατεύετε, μέχρι ν’αποκτήσουν ένα χρυσαφί-καφέ χρώμα και μετά από 12-15 λεπτά τις βγάζετε και τις βάζετε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το μαϊντανό καθώς και το σκόρδο. Ανακατεύετε, αφήνετε να μαραθούν για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε ξανά μέσα τις μελιτζάνες. Ρίχνετε αλάτι, φρέσκο πιπέρι, το χυμό ντομάτας και αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες και μετά από περίπου 10-11 λεπτά όταν θα είναι έτοιμες, σουρώνετε. Κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας το τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίχνετε μέσα τις πένες και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε τα μπαλάκια μοτσαρέλλας τα οποία έχετε κόψει στη μέση και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε στα πιάτα, εάν θέλετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου