Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- 1 ½ κιλό καυκαλήθρες
- 1 ½ κιλό μυρώνια
- 500 γρ. φέτα βαρελίσια τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδιακασία:
Πλένετε και καθαρίζετε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε, κρατώντας ½ ποτήρι νερό. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και το νερό στο τηγάνι και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύετε για 1′ σε δυνατή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Συνταγές-Food Styling: Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη
Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου
Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου