Υλικά:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
Αλεύρι για τσουρέκια όσο πάρει
1 κ.γ.ζάχαρη
4 κ.σ. μαργαρίνη
ξίσμα λεμονιού
Λάδι για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη, μέλι, καρύδια, κανέλα, μαρμελάδα, λιωμένη σοκολάτα και σταφίδες για να κάνετε τις παραλλαγές σας και να τις σερβίρετε όπως σας αρέσουν.
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τη μαγιά, τη μαργαρίνη λιωμένη και το ξίσμα λεμονιού.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός και προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα αν χρειαστεί.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σταφίδες.
Αφήνουμε το χυλό για 30′ περίπου σκεπασμένο να φουσκώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε το χυλό με κουτάλι και ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο που να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα.Τις σερβίρουμε με μέλι και καρύδια ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα, με μαρμελάδα ή με λιωμένη σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου