Μακαρόνια με μανιτάρια και σάλτσα με τυρί κρέμα.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 400 γρ. μακαρόνια
- 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή 25 γρ. μανιτάρια ξερά
- 60 γρ. βούτυρο
- ½ ποτηράκι κονιάκ
- 3-4 τυράκια (τυρί κρέμα)
- 1 ποτήρι γάλα
- 3 κ.σ. παρμεζάνα
- ½ κ.σ. ζωμό
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Αν θα χρησιμοποιήσετε ξερά μανιτάρια, τα βάζετε να μουσκέψουν σε κρύο νερό επί 1 ώρα, τα πιέζετε ελαφρά και τα σοτάρετε σε 10 γρ. βούτυρο. Προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε να εξατμιστεί. Ρίχνετε μισή κουταλιά ζωμό και αφήνετε τη σάλτσα να ψηθεί για περίπου 25′. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, τα τυράκια, την παρμεζάνα και το γάλα. Ανακατεύετε καλά ώσπου το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Ρίχνετε τα μακαρόνια στην παραπάνω σάλτσα, ανακατεύετε προσεκτικά λίγα λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου