Γιατί τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια ζεστή, λαχταριστή σουπίτσα μπροστά σου, όταν την έχεις ανάγκη.
Πολλά και φουλ υγιεινά υλικά, ελάχιστος χρόνος και μια υπέροχη κοτόσουπα είναι έτοιμη για εσάς, είτε είστε κρυωμένοι είτε όχι. Θα την λατρέψετε το ίδιο.
Υλικά
1κ.σ. έλαιο καρύδας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 καρότα, τριμμένα
2 ματσάκια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1κ.σ. κάρυ
8 κούπες ζωμός κοτόπουλου
3 κούπες ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
1 φύλλο δάφνης
1 μήλο, ψιλοκομμένο
λίγο μαύρο πιπέρι
1/2κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κούπες γάλα καρύδας χωρίς γλυκαντικά
λίγο αλάτι
1κ.σ. έλαιο καρύδας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 καρότα, τριμμένα
2 ματσάκια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1κ.σ. κάρυ
8 κούπες ζωμός κοτόπουλου
3 κούπες ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
1 φύλλο δάφνης
1 μήλο, ψιλοκομμένο
λίγο μαύρο πιπέρι
1/2κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κούπες γάλα καρύδας χωρίς γλυκαντικά
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το έλαιο καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και σοτάρετέ τα, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λεπτά.
2. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και το κάρυ και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το κοτόπουλο, τη δάφνη, το μήλο, το πιπέρι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και έπειτα αφήστε τη σούπα να βράζει για 40 λεπτά.
3. Προσθέστε στη σούπα το γάλα καρύδας και λίγο αλάτι (αν θέλετε) και ανακατέψτε. Βγάλτε το φύλλο δάφνης και σερβίρετέ τη ζεστή.
1. Ζεστάνετε το έλαιο καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και σοτάρετέ τα, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λεπτά.
2. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και το κάρυ και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το κοτόπουλο, τη δάφνη, το μήλο, το πιπέρι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και έπειτα αφήστε τη σούπα να βράζει για 40 λεπτά.
3. Προσθέστε στη σούπα το γάλα καρύδας και λίγο αλάτι (αν θέλετε) και ανακατέψτε. Βγάλτε το φύλλο δάφνης και σερβίρετέ τη ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου