Κάντε μας like στο Facebook

Κοντοσούβλι

kontosouvli

Yλικά
3000 gr. κρέας χοιρινό ή προβατίνα
3-4 κρεμμύδια ξερά
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση 
Αγοράζουμε το κρέας της επιλογής μας χοιρινό ή προβατίνα, από σπάλα, μπούτι ή καπάκι.
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει κρέας για κοντοσούβλι, σε μέτρια κομμάτια 5*5 περίπου.
Προεργασία.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.Ανακατεύουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια να καλυφθεί όλο το κρέας με τα υλικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε όλη νύχτα ή για 6 τουλάχιστον ώρες το κρέας να μαριναριστεί.
Το ψήσιμο
Ετοιμάζουμε την φωτιά με ξύλα ή κάρβουνα, αν έχουμε κληματόβεργες ακόμη καλύτερα!
Μόλις είναι έτοιμη η θράκα την απλώνουμε, περίπου 5 εκατοστά σε όλο το μήκος της σούβλας, και αφήνουμε να κάτσει η φωτιά πείπου 20 λεπτά.
Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το κοντοσούβλι, χρησιμοποιόυμε 2 σούβλες 1 μέτρο περίπου.
Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σουβλίζουμε, εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας ένα ξύγκι.
Δεν πιέζουμε τα κομμάτια μεταξύ τους, για να ψηθεί σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...