Κάντε μας like στο Facebook

Τορτελίνια σε… φόρμα!

tortelinia-me-krema-galaktos-kai-mpeikon

Υλικά
500 γρ. τορτελίνια με 5 τυριά
220 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, ένταμ, γραβιέρα)
10 λουκανικάκια Φραγκφούρτης ή 8 φέτες μπέικον
Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
10 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κρόκους αυγών
¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους των αυγών και τα ζεσταίνουμε λίγο σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
Σε μιαν άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε το μείγμα του ζεστού γάλακτος, ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς με ένα σύρμα.
Μόλις δέσει η μπεσαμέλ, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για λίγο.
Κόβουμε τα αλλαντικά (όποια χρησιμοποιήσουμε) σε μικρότερα κομμάτια.
Αναμειγνύουμε τα τορτελίνια με την μπεσαμέλ, τα τυριά και τα αλλαντικά, ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά, με απαλές και προσεκτικές κινήσεις.
Λαδώνουμε καλά μια κουμπωτή φόρμα και αδειάζουμε στο εσωτερικό της όλα τα υλικά, απλώνοντας τα ομοιόμορφα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.
Αφού ψηθεί, ΔΕΝ ανοίγουμε σε καμία περίπτωση τη φόρμα!!! Αφήνουμε το φαγητό για 2 ώρες περίπου να κρυώσει καλά.Κατόπιν σύρουμε ένα μαχαίρι περιμετρικά, ανάμεσα στο φαγητό και τα τοιχώματα της φόρμας, ώστε να αποκολληθούν εύκολα τα τορτελίνια.
Αφαιρούμε προσεκτικά το δαχτυλίδι και μεταφέρουμε το φαγητό σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Καλή επιτυχία!!!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...