Μια διαφορετική εκδοχή της ομελέτας!
Υλικά:
- 6 κροκάδια αυγών
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. γάλα
- 6 ασπράδια αυγών
- 2 κ.σ. κοφτές μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Χτυπάτε τα κροκάδια, με λίγο αλάτι και πιπέρι, τη μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνετε στα κροκάδια. Ανακατεύετε ελαφρά το μίγμα. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το βούτυρο και αδειάζετε μέσα το μίγμα των αυγών. Όταν η ομελέτα αρχιζει να πήζει, σκεπάζετε το τηγάνι και την αφήνετε να ψηθεί για 10′. Τη χαράζετε στη μέση, τη διπλώνετε και τη σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες, πασπαλισμένες με κίτρινο τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου