Νόστιμη συνταγή με τρία διαφορετικά τυριά.
Υλικά:
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 50 γρ. φυτίνη
- 1 κ.γ. ηλιέλαιο
- 275 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 225 γρ. τυρί
- 100 γρ. μαλακό άπαχο τυρί
- 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κ.σ. άπαχο γάλα
Διαδικασία:
Ζυμώνετε το αλεύρι με τη φυτίνη και προσθέτετε τριμμένες τις πατάτες και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Αλείφετε με λάδι και ψήνετε τη ζύμη σε ένα μικρό ταψί στους 200°C για 30′, χωρίς να φουσκώσει πολύ. Αφού βράσετε και στραγγίξετε το σπανάκι, το ανακατεύετε με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε τη βάση της πίτας, γαρνίρετε με λίγη ακόμα παρμεζάνα και την ψήνετε για 50′ στους 180°C. Τη σερβίρετε ζεστή.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου