Κάντε μας like στο Facebook

Τσιγάρο και καφές κατά του Πάρκινσον ?


O καφές χωρίς καφεΐνη, αλλά και τα τσιγάρα χωρίς νικοτίνη μπορούν να αποτελέσουν προληπτική θεραπεία ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον.

  http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/8529640/2/istockphoto_8529640-sexy-coffee-cat.jpg'


Αυτό σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Μέχρι σήμερα επιδημιολογικές μελέτες είχαν δείξει ότι άτομα που καταναλώνουν καφέ ή καπνίζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης Πάρκινσον από όσους απέχουν τόσο από την καφεΐνη όσο και από το τσιγάρο. Τα νέα στοιχεία όμως των αμερικανών ερευνητών αποδεικνύουν ότι άλλες ουσίες του καφέ αλλά και του καπνού δρουν προστατευτικά ενάντια στη νόσο, και όχι η νικοτίνη ή η καφεΐνη.
http://www.men24.gr/ast/cov/se/sexy_cocktails_c33_b.jpg
Οι επιστήμονες.........
μελέτησαν μύγες δροσόφιλες οι οποίες έφεραν μεταλλάξεις που οδηγούν σε καταστροφή των νευρώνων που παράγουν τον νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά συμπτώματα Πάρκινσον. Σημειώνεται ότι οι μεταλλάξεις που εμφάνιζαν οι δροσόφιλες συνδέονται με κληρονομικές μορφές της νόσου και στον άνθρωπο.
Οι ερευνητές χώρισαν τις μύγες σε ομάδες: σε ορισμένες από αυτές έδωσαν τροφή εμπλουτισμένη με αληθινό καφέ, ενώ σε άλλες τροφή με καφέ χωρίς καφεΐνη· σε κάποιες έδωσαν τροφή με καπνό, ενώ σε άλλες τροφή με καπνό χωρίς νικοτίνη.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι νευρώνες που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ντοπαμίνης πεθαίνουν γρήγορα στις μεταλλαγμένες μύγες. Ωστόσο σε όλες τις μύγες της μελέτης η εμπλουτισμένη τροφή χάρισε διατήρηση στη ζωή των νευρώνων ώσπου τα έντομα έφθασαν στην ηλικία των 20 ημερών. Αυτό φάνηκε να ισχύει είτε η τροφή περιείχε καφεΐνη και νικοτίνη είτε όχι.
Περαιτέρω πειράματα έδειξαν ότι ένα συστατικό που περιέχεται τόσο στον καφέ με καφεΐνη όσο και στον ντεκαφεϊνέ, η καφεστόλη, προσφέρει ως ένα βαθμό νευροπροστατευτική δράση. Η καφεστόλη ενεργοποιεί την πρωτεΐνη Νrf2. Πειράματα έδειξαν ότι το μπλοκάρισμα της συγκεκριμένης πρωτεΐνης μειώνει την προστατευτική επίδραση του καφέ στους νευρώνες της ντοπαμίνης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...