Μια διαφορετική μακαρονάδα.
Υλικά για 4 άτομα:1 πακέτο λιγκουίνι
100 γρ. καπνιστό σολομό
Ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 σφηνάκια βότκα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. καπνιστό σολομό
Ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 σφηνάκια βότκα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζετε. Κρατάτε μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για τη σάλτσα. Κόβετε το σολομό σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζετε με το ξύσμα των λεμονιών σε ένα τηγάνι με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Σβήνετε με τη βότκα και προσθέτετε το μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ρίχνετε το λιγκουίνι, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου