Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα μανιτάρια μαγειρεύοντας τα με την ίδια διαδικασία.
Υλικά:
1 πακέτο χυλοπίτες με αβγά
400 γρ. μανιτάρια λευκά
200 γρ. μανιτάρια πλευρωτούς
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. γλυκό κάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πακέτο χυλοπίτες με αβγά
400 γρ. μανιτάρια λευκά
200 γρ. μανιτάρια πλευρωτούς
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. γλυκό κάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία:
Κόβετε τα μανιτάρια σε κομματάκια και τα τσιγαρίζετε με το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αφού έχουν εξατμιστεί τα νερά τους-περίπου 10 λεπτά- προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το κάρι και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.
Κόβετε τα μανιτάρια σε κομματάκια και τα τσιγαρίζετε με το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αφού έχουν εξατμιστεί τα νερά τους-περίπου 10 λεπτά- προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το κάρι και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: Συνταγές της στιγμής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου