Κάντε μας like στο Facebook

Παχαίνουν οι τηγανητές πατάτες;


13Η πατάτα αποτελεί το πιο πλούσιο λαχανικό σε κάλιο και βιταμίνη C, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων. Άρα γίνεται σαφές ότι η πατάτα είναι ένα αμυλούχο τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας. Είναι ωστόσο σημαντικό να την μαγειρεύουμε σωστά.

Αποδίδει τις πιο λίγες θερμίδες βραστή ή...
ψητή, ενώ εάν την τηγανίσουμε, ανεβαίνει κατά πολύ το θερμιδικό της φορτίο, λόγω της μεγάλης απορροφητικότητάς της (μπορεί να απορροφήσει ποσότητα λαδιού ίση με το 50% του βάρους της). Εάν ωστόσο, τις χοντροκόψουμε και να τις τηγανίσουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα αποφεύγοντας τα σπορέλαια και σε ειδικές φριτέζες, μειώνουμε την περιεκτικότητά τους σε λίπος και κατ' επέκταση σε θερμίδες!

Πηγή: mednutrition
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...