Κάντε μας like στο Facebook

Η Greenpeace τα βάζει με το Facebook..



Περισσότεροι απο 160.000 χρήστες του internet ένωσαν τη φωνή τους με τη Greenpeace και έκαναν νέο ρεκόρ Guiness με 80.000 σχόλια μέσα σε 24 ώρες. Και παρότι δύο από τους ανταγωνιστές του Facebook, η Google και η Yahoo, ήδη παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσουν το ενεργειακό τους...


αποτύπωμα ο Mark Zuckenberg δεν τόλμησε τελικά μέχρι και σήμερα, τη μέρα της Γης, να αφήσει πίσω του τον άνθρακα! Η Greenpeace σε ευχαριστεί "που χρησιμοποίησες τη δική σου δύναμη, για να απαιτήσεις από τον γίγαντα του social network να τροφοδοτήσει τις υπηρεσίες του με 100% καθαρή ενέργεια, κάνοντας οριστικά “unlike” τον βρώμικο άνθρακα".
www.trelokouneli.gr

Τα χρώματα του Πάθους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης


Τα χρώματα του Πάθους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Αφιέρωμα στη θρησκευτική ζωγραφική

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων και μέσα στο κλίμα των ημερών του Πάσχα, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη θρησκευτική ζωγραφική.

Την Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου, στις 11 π.μ, με αφετηρία τρία έργα από την επανέκθεση της Βυζαντινής Συλλογής του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, θα γίνει μια περιήγηση σε αντιπροσωπευτικούς πίνακες της ευρωπαϊκής ζωγραφικής ανά τους αιώνες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και στοχεύει να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι πραγματεύθηκαν το θέμα των Θείων Παθών. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από ειδική εκπαιδευτική προβολή και φυλλάδιο δραστηριοτήτων για τα παιδιά. Προσφέρεται δωρεάν, και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Προτεινόμενη ηλικία των παιδιών είναι η Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και η Α΄ Γυμνασίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι. Μ. Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708(εσωτ: 106) μεταξύ 09.00-17.00 καθημερινά.

Τέλος εποχής στην Κούβα


Τέλος εποχής στην Κούβα

Τίτλοι τέλους για τον Φιντέλ Κάστρο

Το τέλος του ηγετικού ρόλου του επιβεβαίωσε σήμερα ο Φιντέλ Κάστρο. Με άρθρο του που δημοσιεύεται στον επίσημο Τύπο επιβεβαίωσε πως δεν θα είναι μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, η σύνθεση της οποίας πρόκειται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

Ο 84χρονος Κάστρο ήταν ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος από την ίδρυσή του το 1965 ως το 2006, όταν παρέδωσε τη θέση αυτή και την προεδρία στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο για λόγους υγείας.

Οι αναμνήσεις του Νίκου Αλιάγα



Φαίνεται πως ο Νίκος Αλιάγας έχει επιθυμήσει την Ελλάδα και πριν από λίγη ώρα ανέβασε στο twitter του μία αγαπημένη του φωτογραφία. Αυτή όπου φωτογραφίζεται με φόντο τον Παρθενώνα.

Εννοείται πως από την ώρα που την μοιράστηκε με τους φίλους του, όλοι τους είχαν να του πουν έναν καλό λόγο για την πόζα αλλά και για την χώρα του...





Ο ίδιος ενημέρωσε τους φίλους του πως η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια.

http://apolitistosteki.blogspot.com

Συσκευή ακτίνων-Χ «βλέπει» κάτω από τα έργα μεγάλων ζωγράφων


Για πρώτη φορά, χάρη σε ένα νέο μηχάνημα ακτίνων-Χ, οι ερευνητές έχουν καταφέρει να δουν τα προσχέδια που κρύβονται κάτω από τα αριστουργήματα μεγάλων ζωγράφων, δίνοντας έτσι ένα νέο «βάθος» στην κατανόησή τους.Μια διεθνής ομάδα βέλγων, Ολλανδών και Αμερικανών επιστημόνων, με επικεφαλής τον Ματίας Άλφελντ του πανεπιστημίου της Αμβέρσας στο Βέλγιο, που παρουσίασαν τη σχετική εργασία στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», εφηύραν ένα νέο φορητό «σκάνερ» που «βλέπει» διαμέσου των χρωμάτων στην επιφάνεια του πίνακα και αποκαλύπτει το πρωταρχικό χρωματικό υπόστρωμα, που κρύβεται από κάτω.

Με τον τρόπο αυτό, έχουν μελετηθεί ξανά αριστουργήματα του Ρέμπραντ, του Καραβάτζιο, του Ρούμπενς και άλλων καλλιτεχνών, κάτι που ρίχνει περισσότερο φως στην τεχνική των μεγάλων ζωγράφων, αλλά βοηθά και στην εξακρίβωση της αυθεντικότητας ενός έργου, ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν αμφιβολίες εδώ και χρόνια.

Η νέα τεχνική, που δεν προκαλεί καμία ζημιά στα έργα και είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί επί τόπου στα μουσεία και τις γκαλερί, φέρνει στο φως τα πρώτα στάδια της δημιουργικής εργασίας, καθώς οι ζωγράφοι προχωρούσαν σε μια πρώτη εκτέλεση του καλλιτεχνικού οράματός τους.

«Είναι σημαντικό που ο κόσμος της Τέχνης συναντιέται με την Χημεία, η οποία δεν αφορά μόνο μόρια και χημικές αντιδράσεις, αλλά μπορεί να συμπεριλάβει την μελέτη κάτι τόσο όμορφου, όσο τα μεγάλα έργα τέχνης», δήλωσε ο ο Άλφελντ.

πηγή : [link]
Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...